Update: Eigenaren van Traaise Bouwstenen hebben 29 september 2023 de derde en laatste uitkering ontvangen. De Traaise Bouwstenen zijn geheel afgelost. Voor maart ontvangen deelnemers een waardestaat voor de belastingaangifte. Wij bedanken je hartelijk voor je deelname!

Inschrijving voor Traaise Bouwstenen is gesloten

De afgelopen jaren is hard gewerkt om een eigen energievoorziening voor Terheijden mogelijk te maken. Er zijn voorbereidingen getroffen voor een windmolen op de Noord, een zonnepark aan de Bergen en een warmtenetwerk. Deze projecten vormen het fundament voor een duurzame energievoorziening van en voor de Terheijdenaren.

De voorbereidende fase is zo goed als klaar. We maken ons op de volgende stap: de bouw van de projecten. Als inwoner van Terheijden of daarbuiten kun je helpen om die volgende stap mogelijk te maken. Van 11 juni t/m 6 september 2020 kon je voor het eerst niet alleen meedenken en -praten, maar ook financieel bijdragen door te investeren in obligaties (Traaise Bouwstenen).

Traaise Bouwstenen

Traaise Bouwstenen zijn een lening aan de Traaise Energie Maatschappij. Een Bouwsteen kost € 250,-. In totaal verstrekt de Traaise Energie Maatschappij in deze fase € 505.000,- aan obligaties. Dat zijn 2020 Traaise Bouwstenen. Een persoon kan voor maximaal 80 Traaise Bouwstenen inschrijven. De inschrijfperiode voor Traaise Bouwstenen loopt van 11 juni tot en met 6 september 2020.

Als het bedrag waarvoor inwoners uit Terheijden zich hebben ingeschreven boven de € 505.000 uit komt, kan de Traaise Energie Maatschappij het aantal uit te geven Traaise Bouwstenen verhogen tot een maximum van € 985.000,-.

De inleg in Traaise Bouwstenen wordt benut om de energieprojecten – wind, zon en warmte – definitief klaar te maken voor de bouw. Samen leggen we zo het fundament onder de Traaise energievoorziening.

Interessante rente

Met je investering in een of meer Traaise Bouwstenen laat je zien dat je de plannen van het Traais Energie Collectief ondersteunt. Voor je inleg ontvang je een gunstige rente, met een vast percentage van 7%. De looptijd van een Traaise Bouwsteen is vier jaar, met een mogelijke verlenging tot 8 jaar.

De renteberekening gaat in op 10 september 2020. Rente wordt berekend over de uitstaande hoofdsom. Jaarlijks wordt in september rente betaald over de uitstaande Traaise Bouwstenen. Tegelijk wordt dan een deel (25%) van de inleg afgelost.

Voor leden en donateurs van het Traais Energie Collectief

Investeren in Traaise Bouwstenen is voorbehouden aan leden en donateurs van het Traais Energie Collectief. Wie nog geen lid is kan zich inschrijven voor Traaise Bouwstenen en wordt tegelijk lid of donateur van het Traais Energie Collectief. Het inschrijfgeld bedraagt €10,-.

Informatiebrochure en voorwaarden

Informatiebrochure Traaise Bouwstenen
Bevestiging van inschrijving
AFM Informatiedocument Traaise Bouwstenen
Statuten Traaise Energie Maatschappij
Obligatievoorwaarden Traaise Bouwstenen

Vragen?

Heb je vragen over jouw inschrijving? Stuur ons dan een bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.