Energiebrouwerij

Het Traais Energie Collectief bouwt de witte boerderij aan de Schansstraat in Terheijden om tot een Energiebrouwerij. Voor onze energieprojecten is de Energiebrouwerij straks een belangrijke plek. De stroomkabels van Windmolen de Noord en Zonnepark de Bergen komen in de brouwerij bij elkaar. Vanuit hier gaat de stroom het elektriciteitsnet op. Een deel van de stroom gebruiken we voor de warmtepompen in de Energiebrouwerij. Met deze pompen brengen we het water voor het Traais Warmtenetwerk op de juiste temperatuur.

De nieuwste technieken

De Energiebrouwerij is een plek voor innovatie. De nieuwste technieken voor duurzame energie worden hier toegepast. Een belangrijke toepassing is cablepooling. Bij deze techniek gaat energie, opgewekt uit wind en zon, door één kabel naar het elektriciteitsnet. Zo wordt de infrastructuur optimaal gebruikt. Verder werken we aan energieopslag en flexibele energielevering. Allemaal bedoeld om de energievoorziening van Terheijden te optimaliseren.

Het kloppend hart van energiedorp Terheijden

De Energiebrouwerij wordt een plek om het verhaal van het Traais Energie Collectief verder te vertellen. De brouwerij krijgt een publieke functie als het kloppend hart van energiedorp Terheijden. Met (binnenhuis)architecten hebben leden en bewoners van de Schansstraat ideeën uitgewisseld over de toekomstige uitstraling en inrichting.

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen, stuur ons een bericht!