De Traaise Energie Maatschappij werkt aan een warmtenet in het centrum van Terheijden. Bewoners kunnen met dit netwerk overstappen van gas naar warmte in hun woning. Het warmtenet voeden we straks met warmte uit de Mark. Met warmtepompen die werken op stroom uit het zonnepark en de windmolen brengen we de warmte op de juiste temperatuur. Het leveren van warmte aan Terheijdenaren gebeurt door het Eerste Traais Warmtebedrijf (ETW), waarvan de Traaise Energie Maatschappij de eigenaar is.

Koken op transitiegas

De meeste mensen in Terheijden koken nu nog op gas. Van het gas af betekent ook overstappen op elektrisch koken. Doe je dit liever stap voor stap? Dat kan. Je kunt ervoor kiezen met transitiegas voorlopig op gas te blijven koken. Netbeheerder Enexis verkleint je gasaansluiting dan tot een zogenaamde kookgasaansluiting, tegen een verlaagd vastrecht. De Traaise Energie Maatschappij kan je dit transitiegas gedurende een periode van vijf jaar leveren. Zo kun je toch al je energie afnemen via één contract.

Het Traais Energie Collectief wil Terheijden binnen vijf jaar energieneutraal maken. Na die periode willen we vrij zijn van aardgas en dus ook van transitiegas. Als blijkt dat veel mensen op gas willen blijven koken, dan kunnen we ervoor kiezen zelf gas te maken, bijvoorbeeld door mest te vergisten. Dit is één van de keuzes waarover leden van het Traais Energie Collectief de komende jaren een besluit kunnen nemen.

Stap voor stap

Het aanbod om warmte en transitiegas af te nemen geldt vanaf nu voor de bewoners van de straten in Terheijden waar het centrale warmtenetwerk wordt aangelegd. Het netwerk begint bij de rotonde in de Hoofdstraat en loopt via de Raadhuisstraat tot het begin van de Molenstraat. Ook de Markstraat, de Haven, Markpoort, Kleine Dreef, Slotje, Schansstraat, Thomashof en de Norbartstraat worden in deze eerste fase aangesloten. Stap voor stap, straat voor straat breiden we het netwerk verder uit.

Online rekentool

Het aansluiten op het Traais Warmtenetwerk is een belangrijke stap in de verduurzaming van je woning. Je besluit zelf of je meedoet. Met onze online rekentool bereken je wat het overstappen op het Traais Warmtenetwerk voor jou betekent.

Vraag een Warm-TECgesprek aan

Woon je in het centrum van Terheijden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag bij je langs voor een Warm-TECgesprek. Je ontvangt vervolgens een persoonlijk plan voor de aansluiting van jouw woning op het Traais Warmtenetwerk. Wil je een Warm-TECgesprek aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in (na de documenten).

Heb je een vraag of opmerking, stuur ons dan een bericht.

Aansluit- en leveringscontract consumenten en bijlagen

Aansluit- en leveringscontract (groot)zakelijk en bijlagen

Aanvraag Warm-TECgesprek

  • Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je persoonsgegevens.
  • Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van Google zijn hierop van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.