Zon en wind gaan Terheijden voorzien van duurzame elektriciteit. De energie komt straks van Zonnepark de Bergen en Windmolen de Noord. Tot het moment dat het zonnepark en de windmolen stroom gaan leveren, gebruiken we lokaal opgewekte energie van het Windpark Hazeldonk in Breda.

Windmolen de Noord

Windmolen de Noord maakt deel uit van het plan van de Provincie Noord-Brabant voor 28 windturbines langs de A16. Zes van deze molens komen bij knooppunt Zonzeel. Eén ervan, windmolen de Noord, is toegekend aan het Traais Energie Collectief. Voor deze windmolens bij Zonzeel is in 2018 een bouwvergunning verleend. De Traaise molen moet in 2021 draaien en zal vanaf dan ongeveer 10 miljoen kWh stroom opwekken. Daarmee kunnen ruim 2.800 Terheijdense huishoudens per jaar worden voorzien van lokaal opgewekte, duurzame energie.

Zonnepark de Bergen

Het Traais Energie Collectief werkt aan een eigen zonnepark aan de rand van Terheijden. Het Zonnepark de Bergen met ruim 27.000 panelen kan energie opwekken voor ruim 3.000 huishoudens. Dit is meer dan het aantal huishoudens in het dorp. Zo blijft energie over die kan worden omgezet in warmte voor het Traais Warmtenetwerk. Leden van het Traais Energie Collectief, een landschapsarchitect en omwonenden hebben samen een ontwerp voor het zonnepark gemaakt, dat past bij de omgeving en recht doet aan de historie van de plek.

VolFlexcontract

Terheijdenaren kunnen nu al voordelig groene stroom afnemen bij de Traaise Energie Maatschappij. We bieden je een VolFlexcontract aan. Het tarief dat je betaalt voor stroom staat dan niet vast. Het dagelijkse vraag en aanbod op de energiemarkt bepaalt de prijs. In een video leggen we je uit wat een VolFlexcontract precies inhoudt.

Kosten Traaise stroom

Ben je benieuwd wat de kosten per maand en/of jaar zullen zijn? Via de online rekentool maken we dit voor je inzichtelijk. Vul jouw gegevens in en bekijk de kostenverwachting voor jouw persoonlijke situatie.

Meld je aan voor Traaise stroom

Wil je ook energie van Traaise bronnen of heb je een vraag? Stuur ons een bericht en we nemen contact met je op.

Leverings- en aansluitcontract & voorwaarden zakelijke afnemers