Hoe bepaal ik wat ik verwacht terug te leveren?

Heb je zonnepanelen? Als je een aanbod voor stroom van de TREM aanvraagt kunt je aanvinken dat je elektriciteit teruglevert. Als je dit doet vragen we je vervolgens in te vullen wat je verwacht terug te leveren. Dit kun je het best bepalen door een recente jaarafrekening van je leverancier op te zoeken.

Ga je verhuizen of heb je geen gegevens? Wat je teruglevert is onder meer afhankelijk van het type woning en de samenstelling van jouw huishouden. Een indicatie is daarom moeilijk aan te geven. Om het gemakkelijk te maken adviseren wij om hier in te vullen wat je verwacht op te wekken. Een indicatie die je daarvoor kunt gebruiken is 300 kWh (dit is wat een zonnepaneel gemiddeld per jaar opwekt) x het aantal zonnepanelen op je dak. Dit kun je invullen in het veld Elektriciteit normaal. Wij berekenen jouw netto, werkelijke verbruik.

Heb je bijvoorbeeld na een verhuizing pas na een aantal maanden inzicht in je verbruik? Wij kunnen op verzoek een extra check doen van het termijnbedrag. Dit kan via de klantenservice energie@traaiseenergiemaatschappij.nl. Dit kan op basis van de gegevens in de slimme meter, maar ook door de standen handmatig door te geven.