Traaise warmte en Transitiegas
Heb ik recht op compensatie als er geen warmte wordt geleverd?
Een storing in de levering van warmte proberen we altijd te voorkomen. Er geldt een wettelijke compensatieregeling in het geval er toch een storing is.
Wat zijn de prijzen voor warmte in 2024?
Bekijk de prijzen voor warmte en lees de toelichting
Heb je geen Traaise warmte in je woning? Is er een storing? Dit kun je doen!
Zit je er even niet warmpjes bij? Of heb je geen warm tapwater? Dat is vervelend! We gaan op zoek naar de oplossing, volg hiervoor onderstaand stappenplan. Kom je er niet uit? Bel naar 085 489 64 00 en de storingsmedewerker van Kelvin helpt je graag verder.
Wat is een warmtenet?
Een warmtenet is een netwerk van goed geïsoleerde leidingen onder de grond waar warm water door stroomt.
Hoe wordt het Traais Warmtenetwerk gevoed?
Het warmtenetwerk voeden we met eigen, duurzame bronnen. We halen energie uit onze eigen rivier de Mark.
Wat is het Eerste Traais Warmtebedrijf?
Het Eerste Traais Warmtebedrijf is een onderdeel van de Traaise Energie Maatschappij. Dit bedrijf maakt warmte en levert dit af bij de huishoudens in Terheijden.
Kan iedere woning worden aangesloten op het Traais Warmtenetwerk?
De warmte in het Traais Warmtenetwerk is ten minste 70°C. Deze hoge temperatuur zorgt ervoor dat in de meeste huizen in Terheijden aangesloten kunnen worden.
Wanneer kan ik Traaise warmte afnemen?
Overstappen op Traaise warmte is een belangrijke stap in de verduurzaming van je woning, want een warmtenetaansluiting maakt gas overbodig. Je besluit zelf of je meedoet.
Wat kost het aansluiten op het Traais Warmtenetwerk?
De Traaise Energie Maatschappij draagt een deel bij van de kosten voor het aansluiten van je woning. Een deel van de aansluitkosten zijn voor de bewoner. Dit bedrag kan in een keer worden betaald, maar een financieringsconstructie is mogelijk.
Aansluiten op het warmtenet betekent afsluiten van gas?
Dat hoeft niet persé. Je kunt ervoor kiezen om nog op gas te blijven koken. Hiervoor biedt de Traaise Energie Maatschappij Transitiegas aan.
Kan het Traais Warmtenetwerk piekmomenten aan?
Jazeker, piekmomenten kunnen worden opgevangen. Hiervoor gebruiken we een buffervat.
Kan de techniek van het warmtenet falen?
Ja, de techniek kan falen. Daarom houden we een back-up voorziening achter de hand.
Wie wordt mijn energieleverancier als ik overstap op warmte?
Overstappen op warmte betekent overstappen naar een nieuwe energieleverancier. In ons geval is dat de Traaise Energie Maatschappij. In de Brabantse warmteleverancier Kelvin hebben we onze partner gevonden. Dit energiebedrijf is in het bezit van de vereiste vergunningen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
Wie zijn de samenwerkingspartners voor het warmtenet?
Voor de aanleg van het Traais Warmtenetwerk werkt de Traaise Energie Maatschappij samen met een aantal partners. We zetten ze voor je op een rij.
Wat is de Traaise Energie Maatschappij?
De Traaise Energie Maatschappij is een lokaal energiebedrijf waar je je energie kunt afnemen. De energie die we leveren is duurzaam en in ons eigen dorp opgewekt. De Traaise Energie Maatschappij komt in handen van het Traais Energie Collectief. Zo hebben de inwoners van Terheijden regie over hun eigen energie.